Teja z nahrbtniki postala spletni hit

Nekdanja misica in manekenka Teja Jeglič končuje študij na fakulteti za dizajn, tržno nišo pa je našla v izdelovanju modnih nahrbtnikov, ki gredo za med. S spletno prodajo želi prodreti tudi v tujino.

Da gredo lepota, pamet in občutek za posel lahko z roko v roki, dokazuje 26-letna Teja Jeglič. Širša javnost je prikupno Kamničanko spoznala kot drugo spremljevalko miss športa, lepotnega tekmovanja se je udeležila leta 2012. Ostala je v svetu mode, se preizkusila kot manekenka in se kot hostesa pojavljala na različnih dogodkih in v oglaševalskih kampanjah. A ves čas je ostala zvesta svoji prvi ljubezni – oblikovanju.

Od darila do posla

»Že kot deklica sem barbikam šivala oblekice,« se spominja z nasmeškom. Tako ne preseneča, da se je po končani osnovni šoli vpisala na umetniško gimnazijo, kjer se je spoznala z osnovami modnega oblikovanja. Da je to tisto, kar jo veseli, je vedela ves čas, zato je po maturi izbrala fakulteto za dizajn, kjer zdaj končuje študij. »Sem se pa, ko sem začela študirati, še malo iskala, nisem točno vedela, s katerim izdelkom bi se predstavila modnemu trgu.« Naposled je tržno nišo našla – v nahrbtnikih.

»Zgodilo se je po naključju,« pravi Kamničanka. »Ko se je bližal rojstni dan moje dobre prijateljice – to je bilo pred približno enim letom –, sem jo želela presenetiti z nečim posebnim, unikatnim. Fantov dedek je bil čevljar in tako smo imeli doma veliko usnja. Odločila sem se, da ji iz teh kosov izdelam modni nahrbtnik. Tako je nastal prvi.« Nad darilom ni bila navdušena samo slavljenka, ampak tudi njene prijateljice. »Spraševale so jo, kje ga je dobila, in posredovala jim je moj kontakt. Povpraševanja je bilo vse več in zdaj smo tukaj…« se veselo ozre po svoji majhni delavnici, ki si jo je uredila zraven fantove hiše v Kranju.

www.slovenskenovice.si

Deli novico s prijatelji