Vstopili smo v najlepši mesec. Veseli December. Čas radosti, veselja in pogostejših skupnih trenutkov z našimi najbližjimi. Ne moremo mimo vonja medenjakov, cimeta, kuhanega vina. Pa adventnega koledarčka.

Že vidim, da bo cela kuhinja v razsulu. Pravzaprav sem že začel razmišljati, da si priskrbim pomočnico, ki bi pomivala posodo. To se bo peklo v moji kuhinji. Cimetovi keksi, orehova potica, medenjaki, razpokančki, ni da ni. Vmes še seveda skok v katero izmed prestolnic. Letos me na spisku namreč nestrpno pričakujeta Zagreb in Dunaj. Verjetno bo samo Zagreb, za Dunaj pa bo zmanjkalo časa.

Ampak veste kaj je najlepše? Ko si svojimi najbližjimi. No ja, vse lepo, ampak najlepše je božično jutro, ko vidiš darilo s svojim napisom. Mamljivo, kajne? Pa božične reklame po TVju, Coca Cola in Ferrero Rocher.
Samo malo, lepo počasi. Prižgali smo že prvo adventno svečko, čakamo pa že na drugo. Smrečico doma imam že postavljeno in se ne obremenjujem z raznimi študijami, da tisti, ki smreko prej postavimo, imamo hude psihične težave. Ampak roko na srce, jaz uživam ko gledam lučke…Ta mesec ne poslušam AfroJacka, Parov Stelarja, Erosa Ramazottija. Ampak izključno božične pesmi, vse tja do 26.12. Potem pa, ker je preveč domotožja, poslušam naprej pop glasbo.

Vsak dan prihajajo reklame, polne sladkarij, oblačil, naprav. Ampak zakaj bi kupovali sladkarije? Zdaj je več kot odlična priložnost, da svoji dragi ali pa svojemu dragemu podarimo in podarite tisto, kar že dlje časa kupujete pa niste imeli poguma kupiti. Ja, torbica, nahrbtnik ali denarnica z logotipom TejaJeglich Design. Ma ne bom promoviral in vsiljeval nakupa. Sami veste kaj je najboljše in najlepše. Je pa vedno lepo, če se kdo spomni nate in ti podari darilo. In Tejini dizajni niso samo kot darilo, so tudi dopolnitev h celostni podobi. Za Božič pod smrečico torbica, čez 4 dni pa na zaključku v rokah ista torbica. To je to! Darilo, ki se še potem uporablja, dokler se ne uniči (no, paziti je vseeno potrebno).

Hja, nakupi so vedno dobrodošli. Pametno je spremljati razne akcije. Ravno prejšnji teden sem videl. Milka v Intersparu in Tušu, v obeh trgovinah popusta na 200 gramsko, razlika pa več kot 60 centov. Lahko povem še to, da imajo ponavadi v Mullerju akcijo na vse čokoladne izdelke znamke LINDT, tam nekje po Miklavžu.

Za zanimivost pa še to. Slovenci baje, po raziskavah v mesecu decembru zapravimo 320 evrov, od tega 149 evrov za nakup daril, 129 evrov za hrano in pijačo ter 46 evrov za druženje.

 

Upam, da ste bili pridni in da danes ponoči Miklavž prinese kakšno odlično darilo. Mogoče pa bo na mizi kakšen Tejin izdelek. Če pa niste bile oziroma bili pridni, pa šibo.

Se slišimo kmalu!

 

J E R N E J   J E L E N

Deli novico s prijatelji
Vsa naročila od 23.7. bodo poslana po 5.8.