Ciao. Buenos dias. Hola!. Ni hao! Iyi gunlar!

 

Hja, pač sem napisal v vseh jezikih. Zakaj pa?

Zato, ker cel svet uporablja parfume. Pa sem izbral par pozdravov.

 

Teja je letos lansirala svoj prvi, ja prvi, parfum. Čakaj. What? Zakaj? Kako to? Kaj pa bo z njim?

 

Jah, je rekla da bo naredila nekaj svojega. Nekaj dobrega. Da se ljudje, ki nosijo njene dizajne ne spominjajo samo tako, ker pač imajo torbico ali nahrbtnik. Ampak, da bodo zdaj kompletni. Tutto completto.

Ja ja, kar priložim eno fotko

Madonca. Lepo, a ne?

Zdaj grem še malo v tisto poglavje ki me noro zanima – zgodovina.

Parfume so imeli že kar nekaj tisoč let nazaj. V starodavni Mezopotamiji, v Egiptu (Kleopatra je že takrat dišala) in v Perziji. Zanimivo je to, da so Perzijski kralji imeli na sovjih grbih celo “flaško” parfuma.

Je pa parfum, tisti pravi, prišel v Francijo leta 1190. Tam nekje. In od takrat poznamo parfumno industrijo. Ampak naši sosedje, Madžari, so šli še korak naprej. Bili so prvi na svetu, ki so naredili parfum tak kot je danes. Da je v njem več eteričnih olj in da so ravno prav dišeči. Torej z več vonji. In aromami.

 

Jaz sem tudi povonjal to čudo v škatli. Njaaaaaam. Vsebuje vanilijo (kako bi zmazal eno vanilijevo lučko), jasmin in citruse (eno limonado z ledom prosim). Citrusi dajejo en tak noro dober občutek in vonj. Visoko noto. Okus po limoni, pomaranči. Okus po morju.

Po poletju. Je pa res super to, da parfum zdrži od 12 ur pa do enega dneva na telesu – zato, ker vsebuje take dobre sestavine ;)

No. A ni hud?!

Upam samo, da bomo tudi moški nekega dne prišli na vrsto.

 

Sicer pa verjamem, da boste parfum dobro “našpricale” okoli vratu. Mogoče celo kje zavonjam parfum ;)

 

Želim vam en tak lep skok v pomlad. In še nekaj. Kmalu se beremo

Deli novico s prijatelji
Vsa naročila od 23.7. bodo poslana po 5.8.