Obraz za priljubljenimi torbicami: Svoje sanje sem že izpolnila

Modna oblikovalka Teja Jeglič s svojim delom navdušuje tudi izven meja Slovenije. Opazili pa so jo tudi v Združenih državah Amerike.

Njene modne dodatke in različne modne kose lahko vsak dan opazite na slovenskih ulicah. Vseeno pa se za njeno prepoznavnostjo skriva kar nekaj dela, odrekanj, boja in predvsem veliko talenta. Kdo je Teja Jeglič, ki je tudi v svet popeljala torbice in nahrbtnike ustvarjene v Sloveniji?

“Sama zgodba o uspehu se je pravzaprav zgodila povsem nepričakovano,saj v začetni fazi niti nisem pričakovala takšnega odziva.Prvi nahrbtnik je bil namreč izdelan za prijateljičin rojstni dan,saj sem želela ustvariti nekaj unikatnega.Pridobila pa sem tudi ogromno vzorčastega usnja ki je kar klicalo po ustvarjanju,” je o svojih začetkih iskrene Teja. Le-ta pa je s povečanjem naročil počasi, a vztrajno, ustvarjala prepoznavno unikatno znamko, ki jo želi predstaviti kot cenovno dostopno, a vseeno ne pretirano komercialno. Mlada mamica ob tem priznava, da slovenski oblikovalci en drugemu predstavljajo inspiracijo in da med njimi ni nekega rivalstva. Ob tem pa poudarja, da tudi sama rada kupi kak kos našega oblikovalca.

Z razvojem blagovne znamke sta prišla tudi lasten atelje, odprt v središču Ljubljane, in pa seveda spletna stran, ki izdelke približa širši javnosti. V ateljeju so predstavljeni predvsem unikatni kosi nahrbtnikov in torbic, vsako sezono pa izdela tudi kolekcijo oblačil. Seveda si lahko vsaka stranka zamisli tudi lastne kombinacije. “Želja po ateljeju ni bila samo moja, tudi precej strank si je zaželelo izdelke pogledati v živo,zato pridno iščemo še kakšen prostor drugje po Sloveniji.” Predvsem dobro zasnovana spletna stran pa je ena izmed najbolj zaslužnih za mednarodno prepoznavnosti.Dodali so ji namreč tudi konfigurator. Z njim pa si lahko vsaka posameznica naredi nahrbtnik po svojih željah, poskusi različne kombinacije in si naroči takšnega kot ji ustreza.“Največ povpraševanja je trenutno iz ZDA, Španije, Avstrije in Nemčije.”

Seveda pa ima tudi Teja, kljub temu, da svoje kolekcije dnevno ustvarja in je ves čas s kosi iz njih tudi obdana, svoje najljubše izdelke. Katere bi morala imeti v omari vsaka modna navdušenka? “Najljubši kosi,ki so v zadnjih tednih pravi hit so Clutch nahrbtniki, saj so kot nekakšna nadgradnja vrečastih nahrbtnikov. Oblika je res nekaj posebnega,same kombinacije pa si seveda lahko tudi lahko prilagodimo glede na našo barvno paleto oblačil.” Sama sicer rada kombinira elegantne kose s športnimi, saj se s tem slogom ujemajo tudi z njenimi kosi. Ni pa ljubiteljica kričečih barv, razen če želi kaj izpostaviti.

Kljub uspehu in prepoznavnosti pa se Teja še ne ustavlja. To pomlad bo modne navdušence razveselila z nekaj moške kolekcije, saj je mnenja, da si tudi oni zaslužijo modna razvajanja. Seveda pa ne bo pozabila niti na raznoliko ponudbo torbic z novimi vzorci in podrobnostmi. Sicer pa si želi poleg torbic nositi tudi nosljive kose ženskih oblačil. Idej pa ima še veliko, a se ne želi prehitevati.

Kakšne pa so njene modne sanje? Teja pravi, da je svoje sanje že izpolnila. Ustvarila je uspešno blagovno znamko, vse ostalo pa bo le še velik plus.

 

www.svet24.si

Deli novico s prijatelji
Vsa naročila od 23.7. bodo poslana po 5.8.