Movember/November? Praznični nakupi?

Ravno sem si spekel jajčka na oko, srkam vročo kavo in čakam, da vse skupaj spravim vase, ker sem že pošteno lačen. Ne morem mimo domače stisnjenega pomarančnega soka. Zunaj megla, v bistvu vreme za spanje, ne pa za delo. Ja, danes je bilo malce dolgo spanje. Ampak takšen je naš lajf. Zdaj pa počasi hitim na svoj prvi in edini sestanek v tem dnevu – smešno, ampak me še čaka pisanje bloga, ki ga pišem kot polž.

2018 je na glavo obrnilo popolnoma vse, za kar sem bil vedno pameten , da vem in znam. O odnosih, o mojih željah, o mojih ciljih, o mojih prijateljskih krogih, o mojih naslednjih izzivih, o meni, o mojih najbližjih  in o našem luštnem svetu.

Kot nekakšen štor sem padel ob svoj notranji vihar, in nenazadnje dejstvo ali nauk da se moram pogovarjati sam s sabo in govoriti o stvareh ki me veselijo. Pa tudi poslušanju samega sebe, kaj zmorem in kaj ne – to kar ne zmoremo nam vedno drugi vpeljujejo. Nenazadnje si sami krojimo srečo. Znotraj svoje delovne rutine in življenja sem mnogokrat izgubil ustvarjalnost, ampak vedno sem pomislil na izboljšanje obstoječega, tukajšnjega. Vsak dan so se mi pretepale misli o nejevoljnosti, o odporu. Na drugi strani pa misli o boljšem življenju (živim dobor, ampak še vedno lahko resolvam in changam neke stvari), misli o prihodnosti in o tisti nadarjenosti globoko v meni.

In tako se ponovno javljam po kar nekaj dneh, ki sem jih preživel brez vas. Mogoče zanalašč, da vidim če ste me pogrešali.

Kot nam že tale naš kolendarček pove, smo zakorakali v Movember. Ups, November. Movember zato, ker se ta mesec ozavešča o raku na prostati. Ampak ajde, en mejčkn spremenmo temo. November je dejansko tudi mesec, ko se začnejo nakupi za najlepši čas ever – December. In če mogoče ne veste ideje, kaj bi kupili svojim najdražjim ali pa mogoče boljši polovici, se mi pridružite pri branju.

Ja najnovejša novice je seveda ta, da imamo v ateljeju in spletni trgovini en zvrhan koš novih izdelkov, novih dovršenih in geometrijsko polnih dizajnov. No, v decembru se bomo dobivali z našimi najbližjimi, nekateri odhajali na izlete v adventno okrašene prestolnice ali mesta, spet drugi pa bodo odšli v Ljubljano. Če pa boste v Mariboru, pa le pridite na ogled stojnice v Europarku. Saj veste, kakšen nakup torbice, ali nahrbtnika, bo prišel prav. Nenazadnje bodo v Decembru na obisku 3 možje, časa za nakup pa bo dovolj – od 23.11 pa vse tja do konca Decembra.
In normalno, tukaj so živalski vzorci. Prelevile se boste v tigrice, kače, leopardkinje, gepardke… In če boste še želele da ste res popolne, lahko izberete bunny torbico – narejeno z umetnim puhkom, ki spominja na zajčji kožušček. Ampak brez skrbi Jadranka Juras, noben zajček ni šel pod nož. Kot sem že omenil so tukaj tudi geometrijsko dovršene torbe. Itak mi je kot tipu najbolj v oči padla torbica AADA. No, ja. Ime me rahlo spominja na neko afriško pleme ali pa neko mesto v Afriki. Ampak torbica še zdaleč ni podobna temu. Gre za srednje dnevno torbico, ki se lahko nosi v roki ali pa se preprosto potegne čez rame. Seveda je vzorec kačji, zapira pa se na magnetek. Odlično!

Zdaj tukaj so še seveda novi nahrbtniki, ki so res pravi hit. Prav spomnim se, da preden sem začel delati s Tejo, nikoli nisem našel z očmi takšnih nahrbtnikov. Ampak zdaj jih je pa polno po Sloveniji. To pa nekaj pomeni – da so kakovostni.
Pa tudi za nas moške – ekskluzivna novica. Tudi mi bomo lahko kupili svoje nahrbtnike, torbe in belt bage. Všekamo? No – jaz sem že všečkal. Že imam na probi nahrbtnik, in prav vesel sem, da sem lahko tudi jaz del te zgodbe. V sredini meseca bodo prišle tudi fotografije, za katere pa mislim, da bodo ženske čisto nore.

 

Kako se bomo med seboj marali, če se še sami nimamo en mejčkeno radi. No, vidiš o tem pravim. Ne smemo biti obsesivni z BMWjem, z najboljšimi Anthony Morato jeanskami, z oddihom v 5 zvezdničnem hotelu, z najdražjimi clean & fresh Armani in Bally torbami. Vidiš to se mi ne zdi vredno, čeprav ne rečem da ne bi imel Armani ali Dolce&Gabbana torbe…
Mislim pa da je na svetu najbolj pomembno to, da se cenimo in vase vlagamo. Da pilimo s pilico pameti znanje, avtorje, zgodovino, umetnost, da poznamo stvari in koncepte. To je nenazadnje, vsaj zame – največje zagotovilo za pozitiven in suveren korak v novo poglavje lajfa. Ali pa začetek lajfa.

 

Evo, današnji blog zaključujem v upanju, da se bomo imeli še bolj radi in da mesec ne odhiti prekmalu….

 

J E R N E J    J E L E N

Deli novico s prijatelji