Slovenka, ki navdušuje z modnimi nahrbtniki

“Bila bi presrečna, če bi moje nahrbtnike nosili Severina in Beyoncé,” navdušeno pove Teja. Kaj praviš, ji bo uspelo?

Petindvajsetletno Kamničanko Tejo Jeglič, ki se že vrsto let ukvarja z oblikovanjem, so že od malih nog bolj kot barbike navduševala njihova oblačila. Vzorci in oblike materialov ji še danes zbudijo pozornost. Zdaj končuje študij na fakulteti za dizajn, smer tekstilije in oblačila.

Čeprav študij šele končuje, je Teja izredno podjetna in že nekaj let prisotna v našem medijskem prostoru, saj je svoje kreacije za večerne dogodke posodila že več slovenskim estradnicam. Poznamo jo kot oblikovalko ženskih oblačil, ki ima rada ženstvene silhuete.

“Že od nekdaj sem budno spremljala modne piste in umetnost modnih oblikovalcev. Vedno sem si želela tako ustvarjati in ženska moda me je spodbujala k temu, zato sem se že v srednji šoli odločila, da želim postati uspešna modna oblikovalka,” pojasni Teja, ki se je pred kratkim usmerila tudi v izdelavo modnih dodatkov – ogrlic v kombinaciji s pleksi steklom.

“Za izdelavo pleksi ogrlic in moških metuljčkov sem se navdušila v Angliji, kjer sem nekaj časa študirala na njihovi priznani šoli Leeds College of Art. Ponudili so vrsto pripomočkov in strojev za izdelavo vseh mogočih stvari, zato sem se preizkusila še v izdelovanju modnih dodatkov, kar mi je postalo zelo všeč.”

Nastali so tudi modni nahrbtniki, ki so po Tejinih besedah nekaj novega in drugačnega.

deja se je porodila, ko je Teji navadna torbica postala zelo odveč, nahrbtnik pa je moden in zelo praktičen.

“Prvi nahrbtnik je nastal čisto po naključju, ko sem najboljši prijateljici naredila za rojstni dan nekaj svojega, unikatnega in uporabnega,” doda.

Teja meni, da so njeni barviti in razigrani nahrbtniki primerni za vse ženske in da starost ni omejena.

“Pomembno je, da se ženska, ki ga nosi, počuti udobno in predvsem stilsko,” pove in doda, da so namenjeni ženskam, urejenim športno, ali pa za posebne priložnosti.

“Čar teh nahrbtnikov je, da jih lahko nosiš ne glede na to, kako si oblečen, ali formalno ali vsakdanje.”

Severina in Beyoncé sta prvi na seznamu!

Oblikovalka navdih dobi v trenutku, ko zagleda del vzorca ali barve, in že si zamisli dizajn. Od nekdaj so jo zanimali živalski vzorci, stroge linije, detajli, ki niso vsakdanji, in geometrijske oblike, zato je razumljivo, da si z lahkoto predstavlja, da bi njene nahrbtnike nosili dve veliki divi.

“Zvezdnici, ki me navdušujeta s svojim stasom in glasom, sta Severina in Beyoncé. Čeprav sta si različni, mi je všeč njun slog in bila bi presrečna, če bi katera od njiju nosila moj dizajn,” pove Teja.

Nahrbtnike izdeluje iz pravega ali umetnega usnja, glede na želje strank.

“Oboje pa je kakovostno in služi svojemu namenu, tako kot vzorčasti detajli. Naramnice, ki nahrbtniku dajejo prav poseben videz, so kovinske, tako da lepo zaključijo celoto in dajejo videz nakita na ramenih,” pojasni oblikovalka, ki ji uspe v enem dnevu narediti tudi do pet nahrbtnikov, dela pa predvsem po naročilu.

 

www.cosmopolitan.si

Deli novico s prijatelji
Vsa naročila od 23.7. bodo poslana po 5.8.