Modni dodatki, ki so navdušili Slovenke

Teja Jeglič, modna oblikovalka iz Kamnika, je prijateljici za rojstni dan želela podariti nekaj posebnega. Doma je imela usnje in tako je prijateljici naredila nahrbtnik. Iz tega edinstvenega darila pa se je razvil resen posel in Teja zdaj živi od svojega hobija.

Ali Slovenke kažejo zanimanje za dizajnerska oblačila in modne dodatke? Je tega danes več kot v preteklosti?

Seveda, vedno več ljudi poskuša doseči edinstven videz, saj sta trend in moda nasploh kar nasičena in z vseh strani prihajajo informacije kaj je »in« in kaj ni. Zato se skoraj vsaka trudi, da bi bila kar se da posebna, kar pa ni slabo, saj imamo dizajnerji možnost oblikovanja za različne ljudi.

Ali Slovenke aktivno sledimo svetovnim modnim trendom?

Najbolj se zgledujemo po uspešnih modnih ikonah, rade preberemo kakšen članek, prelistamo slike in najdemo kakšen kos, ki mogoče še ni tako aktiven pri nas, pa bi ga rade imele v svoji omari. Mislim, da smo Slovenke kar v koraku s časom.

Ali imajo Slovenke občutek za modo, se znajo obleči?

Všeč mi je, da imajo že zelo mlade punce pri nas občutek za barve in kombinacije modnih kosov. To je le pozitivna stran, ki nam v življenju lahko prinese dodano vrednost. Pomembno je, da se ženska zna obleči, da ve, kaj ji pristaja glede na njeno obliko postave, višino, barvo las, oči …

Se ti zdi, da smo na splošno na modnem področju bolj zadržani?

Ko pride kakšna novost na trg, najprej debelo pogledamo, ampak se sčasoma kar prilagodimo. Kar je prav, moramo sprejeti novosti in se jim prepustiti.

Kaj bi morala vsaka ženska imeti v svoji omari?

Zagotovo srednjeveliko torbico za vse stvari, ki jih ženske uporabljamo čez dan, brez tega res ne gre … In seveda kakšno preprosto črno oblekico, ki jo lahko poleti nosimo kot samostojno, pozimi kot tuniko čez jeans, jeseni in pomladi pa dodamo še kakšne modne dodatke.

Kaj pa modni dodatki in nakit, kako jih pravilno uporabiti?

Sicer je stvar okusa, nekateri imajo rajši več nakita, nekateri malo manj. Če hočemo res izpostaviti nakit in je za neko posebno priložnost, je treba omiliti oblačilo, če pa imamo zelo vpadljiv del oblačila, pa rajši minimalističen kos nakita ali celo brez.

Kje najdeš navdih za kolekcije?

Bolj ali manj me spremljajo geometrijske oblike, zato izhajam kar iz vseh ostrih oblik. Včasih pa tudi najdem določen vzorček in si že zamislim kombinacijo. Takrat pa hitro po list papirja in svinčnik ter narediti skico, da misel ne uide.

Od kje izvira tvoja strast do mode?

Od nekdaj me navdihujejo barve in vzorci, če vidim kaj posebnega, kar mi je všeč, se mi kar zalesketajo oči. Ure in ure oblačenja in slačenja lutk, že ko sem bila deklica, je kazalo, da me bo pot nekoč zanesla v to smer.

Kdo je najboljši kritik tvojih kreacij v postopku nastajanja?

Zagotovo moj fant, ki je po stroki računalničar in je zelo natančen.

Ko kreiraš, se oziraš na to, kaj bi tudi sama nosila, ali se popolnoma prepustiš navdihu?

Seveda, vedno naredim izdelek, ki je v prvi vrsti všeč meni, seveda se je pa včasih treba tudi malo prilagoditi in s kakšno stranko narediti kompromis, saj so mnenja zelo zelo različna.

Koliko morajo ljubiteljice tvojih kreacij odšteti za kos iz zadnje kolekcije (najcenejši in najdražji kos)?

Iz kolekcije Madamme je najdražji kos 248 eur in najcenejši 67 eur.

Če bi morala s tremi besedami opisati svoje kreacije, bi te tri besede bile?

Drzni, unikatni, geometrijski.

Kje se vidiš v prihodnosti, boš ostala doma ali te bo pot popeljala v širni svet?

Vedno sem si želela nekako ostati v Sloveniji in delati za tujino, ampak pot je še dolga, zato se pustim presenetiti, kaj mi bo življenje prineslo.

www.zadovoljna.si

Deli novico s prijatelji
Vsa naročila od 23.7. bodo poslana po 5.8.