Modna oblikovalka Teja Jeglič: “Kreativnost ne pozna meja!”

V tokratnem intervjuju smo se pogovarjali z mlado oblikovalko Tejo Jeglič, ki se rada spogleduje z geometričnimi in drugimi oblikami. V Sloveniji imamo številne odlične ustvarjalce, ki s svojimi dizajni dopolnjujejo naš modni svet.

Med njimi v zadnjih letih najbolj izstopa tudi Teja, ki ustvarja linijo ročno izdelanih ženskih torbic, nahrbtnikov, denarnic in torbic za modne mame. Na njeni spletni strani pa si lahko čisto vsak oblikuje svoj nahrbtnik.

Teja, ste vedno bolj prepoznavna modna oblikovalka, ki je na slovensko modno sceno prinesla svežino ter nosljivein modne kose. Kakšni so vaši začetki?

“Sam začetek moje poti z oblikovanjem torbic in nahrbtnikov je bil čisto nepričakovan in prav zaradi tega verjetno toliko bolj uspešen.”

Pot vas je zanesla tudi v tujino, študirali ste v Angliji, kako je to vplivalo na vas in razvoj blagovne znamke Tejajeglichdesign?

“Študij v tujini me je pripravil na neodvisnost pri upravljanju in vodenju svoje blagovne znamke, seveda pa je nadgradil tudi mojo osebno plat.”

Kdaj je vaš hobi – oblikovanje modnih dodatkov postal posel?

“Hobi se je spremenill v posel v trenutku, ko sem začela dobivati večjo količino naročil in pohval, takrat sem spoznala da je moja pot prava.”

Kako bi se opisali v enem stavku?

“Modna oblikovalka torbic, ki vedno prijetno preseneča.”

Kateri je vaš najljubši kos iz zadnje kolekcije, ki ste jo oblikovali?

“Najljubši kos iz zadnje kolekcije je nedvomno Clutch nahrbtnik, saj je čisto drugačen, a hkrati drži rdečo nit k ostalim izdelkom.”

Katere kose bi po vašme mnenju morala imeti v svoji omari vsaka ženska?

“Vsaka ženska bi potrebovala eno manjšo torbico za večerni izhod in eno večjo torbo za vsak dan.”

Imate več različnih kolekcij, kaj vas navdihuje pri oblikovanju novih?

“Vedno se držim tega, da izhajam iz svoje prvotne strasti – geometrije, ostri robovi in živalski potiski me spremljajo že od nekdaj.”

Na kateri od svetovnih zvezd bi si želeli videti vašo torbico ali nahrbtnik?

“Najbolj me navdihujeta Victoria Beckham in Beyonce.”

Vaše torbe in nahrbtniki so unikatni in uporabnice jih lahko oblikujejo po lastnih željah, kakšne so možnosti izbire in kombinacij?

“Za slovenski trg smo pripravili nekaj posebnega in svežega – konfigurator, kjer si lahko sami izberete barvne kombinacije in vzorce. Trenutno si lahko sami izdelate nahrbtnik, kmalu pa bodo na voljo tudi različne torbice.”

Ne ustvarjate pa samo ženskih kosov, ampak imate tudi modne dodatke za moške.

“Moška kolekcija denarnic je izšla v lani, nova pa je še v povojih in jo lahko pričakujemo še letos.”

Danes je težko biti in ostati unikaten, saj se prej ali slej pojavijo kopije. Na ulicah lahko opazimo več, ne prav posrečenih kopij vaših dizajnov, je to za vas samo dodatna motivacija ali …?

“Nekateri ljudje nimajo kreativnosti, zato so se hitro začele pojavljati “kopije” ki pa so tako rekoč le kaplja v morje. Zame je to le potrditev da je moja zgodba uspešna.”

Kakšno je vaše mnenje o slogu Slovenk, so še vedno zelo zadržane ali vedno

bolj eksperimentirajo in sledijo svetovnim modnim trendom?

“Opažam, da Slovenke veliko več spremljajo zadnje modne trende in so veliko bolj odprte za malo bolj ekstremne kose.”

Sanje vsakega oblikovalca je tudi lastna trgovina, vi ste izpolnili svoje sanje in v centru Ljubljane odprli atelje.

“To je bila moja velika želja, ki pa se je navsezadnje tudi uresničila. Atelje ob Ljubljanici ponuja več vrst unikatnih torbic in nekaj oblačil, v ponudbi je tudi vzorčna karta, s katero si vsaka posameznica lahko določi barvne in vzorčne kombinacije.”

Vaše izdelke lahko ljubiteljice mode naročijo tudi prek popolnoma prenovljene spletne strani, kjer si lahko tudi same po lastnih željah oblikujejo svoj nahrbtnik. Kakšni so odzivi?

“Odziv je neverjeten, saj si z ustvarjanjem svojega dizajna popestriš nekaj minut in navsezadnje si ustvariš unikat.”

Ne samo uspešna modna oblikovalka, ste tudi mama. Kako usklajujete posel in materinstvo?

“Priznati moram, da je bilo na začetku zelo težko, vendar smo s pomočjo partnerja in drugih sodelavcev, speljali oziroma peljemo zgodbo naprej. Porodile pa so se tudi nove modne ideje kot na primer torba za modne mamice.”

Kakšen je vaš nasvet vsem mladim?“Kreativnost ne pozna meja.”

Deli novico s prijatelji
Vsa naročila od 23.7. bodo poslana po 5.8.