Fotografiranje unikatnih torbic v Trstu

Na kaj pomislite ko slišite Trst? Na kavo? Na šopingiranje? Na ogled znamenite Pontarosse?

No, mi smo si izbrali kavo in fotografiranje.

Že dolgo časa smo se pogovarjali da bomo s Tejo in Mirjano odšli v Trst. Da se podružimo, nasmejimo in naredimo kakšno dobro fotografijo. Vse dni smo gledali vremensko napoved in naposled le odšli. Točno na petek 13.4 smo se odpravili.

Dober datum, kajne?

Na železniški postaji je vladala zmeda, kar naenkrat pa sta se v belem BMWju pripeljali, me pobrali in smo se odpeljali.  Kaj naj rečem, vsekakor je bila zanimiva vožnja. Gibali smo se v ritmu alergije cvetnega prahu, pot pa so nam krajšali latino pevci.
Saj veste kaj se zgodi, če se pelješ proti morju?

Ustavitev na eni izmed bencinskih postaj, da spiješ kavo ali kapučino. Očitno smo jo vsi potrebovali, ker ko smo vstopili v avto, smo bili vsi polni energije. Pa še naš avto je bil odžejan z gorivom.

Vedno, ko se peljem proti morju občudujem pokrajino, naravo. In pravzaprav me je Trst zelo presenetil. V samem centru sem bil prvič, in ko smo se spustili po vijugasti cesti v mesto, sem imel pred očmi sliko ceste ki vodi v Monaco.
Takoj ko smo vstopili v mesto, nas je v avtu pričakala pesem Tiziana Ferra, pevec z čudovitim glasom. To je enako kot da bi šel na Hrvaško na morje in bi poslušal Danijelo ali pa Jeleno Rozgo

In kaj zdaj ko smo v Trstu? Kje parkirati avto?
No, tukaj je odigrala vlogo naša Teja, ki naju je z Mirjano pripeljala v garažno hišo.
Saj, komaj smo se pripeljali po tisti ozki cesti v garaži.
Potem pa problem! Kaj bom oblekla, kaj bom zraven nesla.

Problem je bil rešen v sekundi. Pobrali smo večino stvari in šli v center.

Zdaj pa najdi dobro lokacijo za fotografije. Ustavili smo se na pomoje najdaljšem pomolu v celem mestu. Tam smo pofotkali beltbage in seveda nujna stvar – naredili smo storye za Instagram. Brez tega žal ne gre. Saj veste kako pravijo, nisi slikal – nisi bil. Kakšni dve uri smo se zamudili pri tem, po tem pa smo šli na trg Unita. Najlepši trg ki sem ga kdajkoli videl.  Smo se kar tukaj ustavili in naredili par fotk. Zavili smo na levo ulico in fotkamo, kar naenkrat pa do mene pristopi gospod in mi reče: Lep punce imaš!

Torej, nauk zgodbe je bil, da se bil z dvema lepima puncama. Vzeli smo si še čas za obisk ene izmed trgovin in res, prava nebesa za ženske. Torbice, obutev, denarnice, ni da ni.

In ker smo v Italiji, je bilo potrebno popiti en Latte Machiato. Tale je bil res  eden izmed najboljši. Medtem ko sta Mirjana in Teja pili in se pogovarjali, sem pa jaz ujel še nekaj skupnih trenutkov dveh prijateljic na kavi. Torej, kot italijani radi rečejo – belissimo.
Ker smo še iskali lokacije za fotke, smo se odločili da bomo ostali v garažni hiši. In ta odločitev je bila več kot pravilna. Svetloba, kontrast, sence, vse je bilo tako kot mora biti. Mirjana in Teja sta pa itak odlično opravili svoje delo.

Ko smo prišli k avtu, smo seveda bili vsi utrujeni. V avtu spet, latino pevci in gremo naši. Iz Trsta smo se odpeljali še na kosilo in tako zaključili odličen dan

Uživajte!

 

J E R N E J    J E L E N

Deli novico s prijatelji